bellanyman.blogg.se

en liten blogg om mitt år i New York!

Coney Island

Kategori: Allmänt

Vi har ju varit sugna på att sola och bada sen vi kom hit och i förrgår kom vi äntligen iväg. Det gick väldigt enkelt också för det va bara att ta tunnelbanan från oss till Coney Island där det fanns en stor strand. Det va så skönt att få ta det lugnt och bara sola och bada. En annan tjej som heter Josefin som också ska dansa på BDC mötte oss där och var med oss hela dagen. Och hon har sovit hos oss några dagar nu, eftersom hon kom hit själv och det är lite obehagligt att bo ensam i en lägenhet. Men det är bara kul! På kvällen hade vi egentligen tänkt att gå på utomhusbio i bryant park, men vi va så trötta efter dagen på stranden att vi struntade i det och bara tog det lugnt hemma istället. det kan va rätt skönt det med!
Igår kväll åt vi yoghurtglass och åkte med färjan till staten island bara för att få se New York från det hållet och det va så mäktigt. Jag fattar nog fortfarande inte att jag ska få vara här så länge och att jag faktiskt ska bo här nu, iallafall ett tag. Vi stod där och hängde oss ut över båten för att få bra bilder och sjöng massa sånger. Så himla mysigt och ett litet avbrott mitt i allt. Kändes som terapi, haha.
Vi har även sett vår första kändis här, fast jag visste inte vem hon var så det hela var ju lite misslyckat för min del. Haha men vi såg iallafall när Rita Ora spelade in en reklamfilm och så här såg det ut när jag gick in på aftonbladet imorse. http://www.aftonbladet.se/sofismode/article17218981.ab och såhär såg det ut från vårt håll.

Gratiskonsert och klubb

Kategori: Allmänt

Nu har vi flyttat in hos Tammi. Det är en helt okej lägenhet faktiskt! Hade väntat mig värre. Ska visa er någon annan dag! Igår så gick jag, Josefin, Tammi och hennes pojkvän på en gratiskonsert i brooklyn. Det var lite countryinspirerade band som spelade och det var så mysigt! Och jättemycket folk! Sen bestämde vi oss för att åka till en annan klubb som skulle ligga en stund där ifrån. När taxin släppte av oss så var jag helt säker på att vi hade kommit fel. Det var en liten bakgata som var helt tom. Men vi var helt rätt! vi behövde inte visa legg och lyckades till och med komma in billigare, han som tog inträde hade någon släkting i Edsvalla så jag tror det var därför. haha. När vi väl kom in så var det jättehäftigt där inne. Så vi dansade hela kvällen men kom ändå hem rätt tidigt, typ två någon gång, för Tammi och Lucas skulle åka till flygplatsen vid tre. Men det var en riktigt rolig kväll och så himla häftigt. Kändes lite som en film. haha.
Bredvid klubben så låg det ett litet kollektiv, dom hade en gammal rullstol som jag fick provåka. haha.
Och en keps tydligen.

Urban Dance League och dansklass

Kategori: Allmänt

När vi var och tog vår förra dansklass så fick vi tips om att gå och kolla på något som hette Urban Dance League, det tyckte vi verkade kul även om vi inte riktigt förstod vad det var.Så det bestämde vi oss för att gå på. Det var igår klockan sju på ett ställe som hette highline ballroom. Och jag är så glad att vi gick för det va riktigt häftigt. Det var två lag uppe på scenen som tävlade om vem som gjorde olika koreografier snyggast. lite luddig förklaring men det var hur som helst jättekul att se. Det var jättehäftig miljö också och dansarna var så duktiga. Jag och Josefin fick ett bord så vi åt middag där. Riktigt rolig upplevelse!
Idag skulle vi egentligen få träffa Tammi och ta en dansklass ihop med henne(Det är hennes lägenhet vi ska hyra). Men hon kunde tyvärr inte komma så vi körde klassen själva, eller ja, det va typ 30 personer till som skulle ta klassen. Så det va lite trångt. Contemporary fusion hette stilen och det var modern med lite streetinfluenser. Jag älskade verklige den stilen även om det var lite för svårt. Men det va kul att få se alla andra duktiga dansare, jag blev helt klart inspirerad. och när man har utvecklats lite kanske man kan ta klassen igen. Annars så tar vi det ganska så lugnt. Går på stan, tar promenader och äter typ.

en lugn dag

Kategori: Allmänt

Nu börjar jag inse att jag är här. lite efter kanske. Tror det var lite jetlag och värme som gjorde det men nu börjar det sjunka in, och jag är så sjukt glad över att få vara här. Jag får bo i New York i ett år för att göra det jag älskar. Det är ju rätt bra! Jag älskar den här staden också! Det är så mycket folk men det känns inte stressigt alls. det händer saker överallt och alla är glada. haha. Igår hade vi ju tänkt att åka och bada men då blev det ju såklart molnigt så vi struntade i det. Vi ville hellre spara det tills när det är finare väder eftersom man måste åka ett tag för att komma dit. Så istället tog vi det rätt lugnt på dagen, såg en film och låg i sängen. Sen fixade vi massa småsaker som att köpa tunnelbanekort och köpa nagelsax. På kvällen gick vi ut och åt middag och så hann vi med lite shopping också. Jag glömde att ta med mig sladden till mobilen ner till lobbyn där vi har wifi, så dom bilderna får ni se någon annan gång. Här kommer några bilder från i förrgår istället.

första dansklassen!

Kategori: Allmänt

Igår gick jag på den första danslektionen här! Det va så roligt!! Fast det var lite panik innan för jag och Josefin höll på att komma försent och det hade ju inte känts som den bästa starten. Vi har inte riktigt lärt oss hur lång tid det tar att åka tunnelbana än. Först krånglade det med att köpa biljetter och sen stannade den inte på den hållplatsen vi skulle av så vi fick springa fem kvarter för att komma till skolan. Men vi hann iallafall! haha, vi var helt sjöblöta när vi kom fram. Nu om själva klassen då. Det var så skönt att få dansa igen, man kände sig lite ringrostig men det gick ändå bra. Jag var på contemporary jazz och det var stört jobbigt. Det rann verkligen om mig, på uppvärmningen så stretchade vi oss varma och hade massa styrka och sen körde vi bara massa koreografi. Alltså det finns så himla många duktiga dansare här! shit säger jag bara! En tjej fick dansa solo i slutet av klassen och hon var verkligen sjuk! så himla kul att se och inspirerande. Jag längtar verkligen till när skolan börjar på riktigt nu! Men jag ska nog ta några fler klasser innan. Det va så roligt att dansa!! Idag har jag träningsvärk överallt och vi ska bara ta det lugnt, antingen bara ta det lugnt på hotellet eller åka till coney island. vi får se hur det blir! ska bli skönt att få ta det lite lugnt!

Första dagen

Kategori: Allmänt

Jag vaknade ju tidigt idag pga värmen. Så då gick vi och åt frukost på ett café rätt över gatan och sen tog vi en promenad ner mot time square och så kikade vi in på skolan. Det var verkligen jättefint där. Massa danssalar, massa folk och alla var jättetrevliga. Kommer nog trivas jättebra tror jag, och första klassen blir förmodligen imorgon. Annars så gick vi på stan en stund, eller vi var inne på forever 21 i några timmar och jag köpte två klänningar och ett par träningsbyxor. Det kostade 45 dollar!!! förstå hur billigt det är! jag var lycklig över det hela dagen! sen åt vi lunch i central park. Allt är verkligen jättebra, utom värmen. Jag lider faktiskt mer av den än vad jag trodde. Men jag vänjer mig kanske och idag så gick vi till ett ställe i central park och badade, vi fick stå i kö i typ en och en halv timme men det var det värt. Det var så skönt att bli lite svalkad. Så det finns ju lösningar. Någon dag ska vi åka till en strand och bada också. Nu på kvällen så köpte vi med oss mat till hotellet och åt här, vi är alldeles för trötta för att orka göra något ikväll. så nu ska vi sova. i ett kallt rum förhoppningsvis. så jag inte svimmar av. Men det har varit en riktigt bra dag och vi har hunnit med mycket, det känns redan som om vi varit här längre tid än en dag. Förresten så tror vi att Josefin hittade en vägglus i sin säng idag, det var inte kanske inte heller så kul.

Flygresan

Kategori: Allmänt

Nu så. nu har jag tid att skriva lite. Vi har haft fullt upp hela dagen men jag tänkte att jag börjar skriva om gårdagen, när vi kom hit. Vi hade världens flyt med flygresan för på flyget mellan Istanbul och New York fick vi av någon anledning åka economy class. Vi var helt chockade och blev så lyriska när vi fattade att vi skulle få sitta med massa benutrymme och annat bra. Förstår inte riktigt varför det blev så men vi klagade inte, tvärt om. Eftersom vi hade det så skönt så gjorde det ingenting att flygresan tog över tio timmar. Jag såg några filmer och åt massa mat så gick tiden rätt fort. När vi landade så skulle vi bara genom lite säkerhetskontroller som också gick väldigt lätt och så hämtade vi ut väskorna och sen var det dags att åka mot hotellet. Jag gick nästan och väntade på när problemen skulle komma,väldigt positivt! Det kom väl hur som helst inga större problem. Vi genomskådade en svarttaxi som ville köra oss för dubbla priset till vårt hostel och på vårt rum var det typ 100 grader. Alltså på riktigt. Det var faktiskt hemskt. Jag vaknade mitt i natten och hade panik för att det va så varmt så jag fick duscha iskallt några gånger under natten så blev det bättre. Men idag hittade vi en ac, så inatt blir det nog bättre.

en dag, tolv timmar, tjugo minuter

Kategori: Allmänt

Den andra bloggen funkar inte, så jag gör väl ett nytt försök här. 
 
Nu är allt nerpackat. Två väskor med allt det som ska vara mitt liv detta år, känns lite konstigt. Jag drog ut på att packa in i det sista bara för att det är så tråkigt men nu är allt fixat och packningslistan är avcheckad. jag har sagt hejdå till alla vänner och imorgon bär det av mot stockholm och på torsdag kvart i tolv går flyget. Jag förstår det fortfarande inte. Men har någon konstig känsla i kroppen, är glad och ledsen och spänd och nervös.  Skulle helst vilja spola förbi allt så att det blir fredag på en gång, för det är så jobbigt att säga hejdå. Även om det bara är för en liten stund. 
 
 
 
 
Ska kanske tilläggas att jag är jättejättejätte taggad och lycklig!
 

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.