bellanyman.blogg.se

en liten blogg om mitt år i New York!

På´t igen

Kategori: Allmänt

hehe , ja det var hundra år sen jag bloggade och allt det där, jag vet. Men jag har inte riktigt haft tid och desto längre tiden går desto jobbigare blir det att skriva om allt vi hunnit med. Men idag har jag bara tagit en pointklass för jag känner mig fortfarande lite eländig från lördagens bravader, så då passar det väl att blogga lite. Jag kan berätta att jag fortfarande lider exakt lika mycket av de där skorna, och idag lite extra mycket eftersom jag har ett härligt skoskav på hälen. Nu borde jag egentligen köpa mat eftersom min hylla i kylen gapar tom men jag har inte riktigt kraft till det heller så jag snyltar lite på mina snälla rumskompisar och bjuder tillbaka någon gång i framtiden. Och imorgon kanske jag får lite svenskt godis från snälla Lisa, haha jag längtar kan jag säga. Njut av allt lösgodis därhemma säger jag bara.
Sen jag bloggade sist så har ju Josefin fyllt 20 också. oj det var verkligen längesen jag bloggade nu. och i lördags firade vi tre personer från vårt program som alla fyllde år på samma dag, med en liten hemmafest i Brooklyn och dagen efter skulle vi på middag för att fira en av tjejerna, Lauren från Skottland. Vi gick och åt på ett ställe som hette Stardust där personalen sjöng och serverade. Det var en jätterolig upplevelse faktiskt och dom berättade att flera kända Broadway artister började sin resa på Stardust, häftigt tycker jag. Så den här månaden har varit många födelsedagar men också tyvärr lite avskedsfester. Två tjejer som jag tyckte väldigt mycket om har fått slutat programmet pga skador, så vi har haft två avskedsmiddagar och en avskedsfest för dom. En kille har också slutat men det var för att han fick ett dansjobb så honom är det inte alls speciellt synd om. Men man blir verkligen medveten om hur lätt den här lilla drömmen man har kan ta slut, en skada är så lätt skedd. Nu hoppas vi såklart att dom kommer komma tillbaka, men det är verkligen ett wake up call för hur lätt allt kan vara över.
När Josefin fyllde år så firade vi det genom att först sitta på en rooftop i Soho och sen gå ut på en klubb som hette DL. Där hade Rihanna varit samma vecka och vi hade hört att det skulle vara ett jättehäftigt ställe så vi var väldigt taggade, nu såg vi inte någon kändis men det var väldigt kul ändå och ett häftigt ställe med tre våningar med pool och palmer på översta våningen. Dagen efter så åkte jag, falken och Phu till Williamsburg och åt på svenskt fik och gick runt och strosade. Så himla mysig stadsdel i Brooklyn och världsgod choklad. Dit vill jag åka fler gånger.
Och förra helgen var det dags för ett besök på Ikea igen för jag skulle köpa en madrass till min säng, vi köpta massa bra vettiga saker, några ovettiga saker men ingen madrass, haha så typiskt mig på något vis. Det jag köpte var lakan, choklad och lakrits. efter Ikeabesöket så skulle vi åka tillbaka hem till lägenheten och då tog vi en gratisfärja som gick från Ikea. Så himla fint var det, bara den saken gör ju att man vill åka till Ikea typ varje dag. Sen åkte vi hem till oss och hade sleepover med Luise, som är en av dom tjejerna som har åkt hem till Tyskland igen. Så himla tråkigt och jag kommer verkligen sakna henne mycket. Tur att vi ska vara här såpass länge att vi förhoppningsvis hinner träffa henne igen. Förutom allt detta så har veckorna flutit på med massa dans osv. Michelle Barber är ju min mentor nu och jag älskar henne och hennes klasser. Mår alltid så himla bra efteråt och det är väl ett bra tecken. och så har jag färgat mig lite röd/brun-hårig igen, nästa gång får det nog till och med bli lite rödare. Nu är jag nog ikapp tror jag och jag ska försöka att det inte ska ta lika lång tid till nästa gång. ska bättra mig helt enkelt.

En fredag och en Lördag

Kategori: Allmänt

Och så var det söndag och jag ska snart iväg på min sista klass den här veckan. Jag fick till en rätt så bra helg ändå, med en klass tidigt på fredag och en klass sent på söndag så fick jag mig en ordentlig helg. I fredags så åt vi först sushi till middag på en mysig och väldigt billig restaurang. Tror vi betalade nio dollar för tolv bitar, och gott var det. Sen hade vi planerat en utgång men eftersom det har varit Falks tur att vara sjuk den här veckan så åkte hon hem och vilade igen istället och jag och Josefin gick ut med några fler från vårt program. Vi var på rooftops i Harlem och sen i Soho och däremellan hann vi med någon bar/klubb. En trevlig kväll och ett skönt avbrott helt enkelt.
När vi tog tunnelbanan från Harlem så satt den här snubben och sjöng Michael Jackson låtar för oss. Eller han skrek mer och diggade järnet, tillslut satt alla och sjöng med men han märkte ingenting, haha. Här är ingenting konstigt.
Igår var vi lite sega i starten och tog det lugnt fram till eftermiddagen, men sen bestämde jag, Phu och Josefin Falk oss för att åka in till Manhattan. Först åt vi middag på ett fint thaiställe och sen var vi först lite sugna på att gå på bio, men vi struntade i det och åkte ner till Brooklyn Bridge istället. Alltså Manhattan Skyline slutar aldrig att ta mig med häpnad. Det är sån mäktig känsla på något sätt och när man ser det utifrån kan man fortfarande inte fatta att det är där inne jag har min vardag nu, jag hoppas faktiskt att jag inte kommer vänja mig. Efter vår lilla utflykt så åt vi glass i Little Italy och åkte till grand central terminal där förmodligen tusentals kärleksfilmer spelats in. Det blev tyvärr inte så mycket romantik för oss men ändå. Tillsist hann vi med lite shopping innan vi åkte hem igen. Det fick bli en liten turistkväll helt enkelt, vi har fortfarande så mycket kvar att se och upptäcka, men det är tur att vi har så lång tid på oss. Jag älskar verkligen att vara här och njuter av varje sekund. Man kan nog inte ha det bättre.